Verontwaardiging over forse vergoeding gebruik privé auto’s van president, vicepresident en ministers

Twee uitgelekte missives van de Raad van Ministers van 6 augustus en 20 december 2020 inzake vergoedingen voor het gebruik van de privé auto ten behoeve van de dienst voor de president, vicepresident en ministers hebben in de samenleving tot verontwaardigde reacties op social media geleid.

In een missive van 6 augustus staat vermeld, dat de president per dag SRD 400 ontvangt, de vicepresident SRD 445, een minister SRD 275 en een onderminister SRD 200 ontvangt. Een paar paar maanden later, per 20 december, werden de bedragen al fors verhoogd. De president ontvangt nu SRD 750 per dag, de vicepresident SRD 625, een minister SRD 515 en een onderminister SRD 375.

Een rekensommetje leert, dat de president maandelijks zo’n SRD 22.500 per maand ontvangt wanneer hij zijn eigen gebruikt voor zijn werkzaamheden als president. Een minister ontvangt ongeveer SRD 15.400 maandelijks.

Burgers reageren zeer verontwaardigd op deze hoge vergoedingen, bovenop het salaris en vergoedingen die de hoogwaardigheidsbekleders al maandelijks op hun rekening ontvangen. De schoen wringt vooral, omdat de burgers de afgelopen maanden zijn geconfronteerd met allerlei prijsverhogingen van producten en vergoedingen en gedwongen worden te hosselen om maandelijks rond te kunnen komen. Degenen die al een fiks salaris ontvangen krijgen echter steeds meer en meer, zo stellen veel burgers, ‘en wij kunnen amper nog brood, suiker, olie, rijst en aardappelen kopen’, aldus een van de verontwaardigde burgers op social media. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: