First lady doneert 200 tablets aan ministerie van Onderwijs

‘Over de inzet van de tablets moet nog een strategie worden uitgezet…’

First lady Melissa Santokhi-Seenacherry heeft woensdag als bijdrage aan het onderwijs op afstand, 200 tablets gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). De overhandiging van de tablets werd echter gedaan door haar assistent Gene Sampono aan Yuro Dipotaroeno, directeur Algemeen Vormend Onderwijs.

Sampono zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat de presidentsvrouwe heeft gelet op de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs. ‘We hebben gemerkt, dat de kinderen vanuit afstand lessen moeten volgen en ik denk dat dit een degelijke bijdrage kan leveren bij behoeftige gezinnen.’ Hij sprak de hoop uit, dat donoren willen bijdragen aan het beschikbaar stellen van simkaarten en internet. 

Als persoon, met een onderwijsachtergrond, vindt hij het een mooi gebaar van de first lady, vooral vanwege het gegeven dat er in de achtergestelde buurten jongeren zijn die heel goed gebruik zouden kunnen maken van de tablets en op deze manier toch onderwijs kunnen genieten.

Over hoe de tablets zullen worden ingezet en wie in aanmerking zullen komen, zal volgens directeur Dipotaroeno nog een strategie moeten worden uitgezet. Hij benadrukte, dat er sowieso behoeftigen zijn die in aanmerking zouden kunnen komen. ‘Het is altijd goed om donaties te ontvangen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: