Echtpaar Ganesh-Autar gedenkt gouden huwelijk

Het echtpaar Ganesh-Autar  heeft op 31 januari 2021 het feit mogen gedenken dat ze vijftig jaar terug zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van BIC Wanica Noord-West.

Echtgenoot Basdew Ganesh (78) zag het levenslicht op 23 november 1943 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van 6 kinderen, waarvan hij het tweede kind is. Hij bezocht de St. Wilhelmusschool tot en met de 6e klas en behaalde op 15 jarige leeftijd, zijn getuigschrift. Na het verlaten van de school hielp hij zijn ouders in de landbouw. Op zijn 18e jaar deed hij schilderwerk voor ongeveer 5 jaren. Hierna heeft hij ongeveer 7 jaren voor het bacovenbedrijf Surland gewerkt en daarna tot zijn pensionering voor het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Echtgenote Hansradjie Autar (77) zag het levenslicht op 3 juli 1944 in het district Suriname. Zij komt uit een gezin van 8 kinderen, waarvan zij het 3e kind is. Zij bezocht vanaf haar 5e jaar de St. Benedictusschool die zij tot de 5e klas heeft doorlopen. Voorheen zat zij ook op de St. Wilhelmusschool. Na het verlaten van de school hielp zij haar ouders ook in de landbouw. Zij werd op haar 20ste uitgehuwd met de 21 jarige Basdew Ganesh.

Het huwelijk werd gearrangeerd door de vader van echtgenote Hansradjie Autar. Het echtpaar is gezegend met 3 zonen, 1 dochter en 7 kleinkinderen. Het echtpaar verklaart dat wederzijds begrip, geduld en respect de belangrijkste aspecten zijn dat hun huwelijk 50 jaar in stand heeft gehouden.

Adjunct-districtssecretaris Inderdjeet Kalloe die dc Suraksha Hirasingh vertegenwoordigde, bracht de felicitaties over aan het echtpaar. Zij kregen een ingelijste foto van het echtpaar, een felicitatiekaart en een gesloten enveloppe mee.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: