Steven Reyme: “Bij die ene regering had je veel corruptie en nu zie je veel nepotisme”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt ‘apostel’ Steven Reyme van Logos International, dat moreel verval ertoe heeft geleid dat ‘ondanks geloof in God en spiritualiteit het mis is gegaan in ons land’. “Het is te merken dat men meer gaat voor macht en eigen belang. Dat verschilt met wat we voordien hadden. Ik denk, men is altijd voor zichzelf gegaan, maar er was een zekere mate van terughoudendheid. Maar wat we gemerkt hebben bij de afgelopen regering, is dat men helemaal niet aan het volk heeft gedacht. Men heeft genomen wat men kon. Het feit is dat in ons land, maar ook wereldwijd er een opmerkelijk groot geestelijk verval te merken is. De gevolgen zijn dan niet alleen moreel en ethisch, maar ook economisch. Dingen die we vroeger samendeden, is nu ‘ik, ik, en dan de rest’. Mensen zijn op zichzelf gericht. Het ligt aan de mens. Er wordt elke week gebeden op het kabinet van de president, ook bij de vorige regering en nu ook. Als men bidt, maar het lichtjes opvat, je hart niet erbij zet, blijft men doen wat men wil.”

“Bij die ene regering had je veel corruptie en nu zie je veel nepotisme”, meent Reyme. “Al die benoemingen, ondanks de waarschuwingen, dat heeft allemaal te maken met het moreel verval van de mens over het algemeen. De oplossing is dat men een ander soort mindset moet hebben in Suriname. Men moet gaan zien hoe wij geestelijk zijn teruggevallen. Waarden en normen moeten worden teruggebracht. Goede wetten moeten worden gemaakt. Het volk moet afrekenen met slecht leiderschap. Men moet gaan voor dienstbaar leiderschap. De kerk moet blijven roepen dat ethiek terugkomt. De kerk moet het geweten blijven van een land. Als de kerk een compromis sluit, hebben wij een probleem”, besluit Reyme waarschuwend.   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: