RFHL noteert US$ 58,4 miljoen winst over laatste kwartaal

De president van Republic Financial Holdings Limited (RFHL), Vincent Pereira, kondigde gisteren aan dat er een winst, toerekenbaar aan de aandeelhouders van de moedervennootschap, van US $ 58,4 miljoen geboekt is voor het kwartaal eindigend op 31 december 2020.

Bij het bekendmaken van de resultaten stelde Pereira dat vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 deze resultaten het negatieve effect van de covid-19-pandemie weerspiegelen, ‘aangezien we te maken hadden met een daling van zowel onze netto rentemarges als onze provisies en commissies’. “Dit werd gecompenseerd door het positieve effect van onze overname van de activiteiten op de Britse Virgin Islands (BVI) in juni 2020. Het nettoresultaat betekent een stijging van US$ 2,6 miljoen ofwel 4,6% ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar.”

De totale activa bedroegen op 31 december 2020 US$ 15,6 miljard, een stijging van US$ 380,8 miljoen ofwel 2,5% ten opzichte van de totale activa in december 2019. Deze stijging was voornamelijk te danken aan de overname van de BVI in juni 2020. “De onzekerheid over de duur van de covid-19-pandemie en het tijdschema van een eventueel economisch herstel zullen onze prestaties verder onder druk zetten. Wij blijven de toekomst echter met vertrouwen tegemoetzien, aangezien onze sterke kapitaalbasis en onze robuuste bestuursstructuur het platform zullen bieden om deze uitdaging aan te gaan. Wij blijven ons richten op het opbouwen van de veerkracht van de groep door middel van verschillende initiatieven, gericht op het verbeteren van de efficiëntie, het ondersteunen van onze klanten in deze moeilijke tijden, het uitbreiden van ons pakket aan elektronische producten en het gemakkelijker maken voor de klanten om op afstand toegang te krijgen tot deze producten.”

Pereira concludeerde dat in de toekomst ‘wij zullen blijven samenwerken met onze klanten’. “We zullen een veilige werkomgeving blijven bieden aan onze werknemers en de gemeenschappen aan wie wij onze diensten verlenen en blijven helpen via ons Power To Make a Difference-programma.”

error: Kopiëren mag niet!