Kawina-zangeres Kelly Hart: “Ik ben een deel van het Surinaams geheel”

 “Het komt niet vaak voor dat kawina-muzikanten en zangers buiten hun genre gaan”, werd naar aanleiding van het artikel onder de kop: “De boog kan niet altijd gespannen blijven”, verschenen in de editie van donderdag 28 januari, opgemerkt. Voorzanger Kelly Hart van de kawina-formatie Swit Firi, die ook andere muziek- en zangsoorten met overgave en succes vertolkt, zegt: “Ik breng niet alleen kawina naar voren. Ik ben niet zo gericht op een specifieke soort. Ik leef in een multiculturele wereld. Ik ben geen eiland, maar ik maak deel uit van een Surinaams geheel, dat vele tonen kent. Ik richt mij op muziek en zang in het algemeen. Ik vertolk muziek en zang die mij echt wel aanspreken.”

Kleurrijk zangoptreden

“Mijn kleurrijk zangoptreden maakt mij menselijker, ervarener en beter. Het draagt bij aan mijn zangontwikkeling. Mijn deelname aan zangfestivals als Youth Voice waar ik op de tweede plaats eindigde en andere competities hebben mij doen groeien. Ik zing in meerde talen en genres. Ik werk in kawina-groepsverband en ben een solocarrière begonnen.”

Muzikaal vermogen

“Ik heb mijn muzikaal- en zangvermogen bij de geboorte meegekregen en heb mijn talent ontwikkeld. Om mij heen wordt er aldoor muziek gemaakt en gezongen. Zien doen, leert doen. Ik bewoog als peuter al mee op de tonen van de kawina-muziekgroep Jong Krioro, die bij ons thuis was gevormd. De muzikale bezigheid van mijn familie en vrienden heeft te maken met cultuur met daarbij ook nog het maatschappelijk omgaan met elkaar. Deze bezigheid heeft geleid tot de oprichting van Stichting Skin Firi en de gelijknamige muziekgroep.”

Visie en missie

 “Wij hebben een visie, een missie en doelstellingen. Het is ons te doen om Suriname cultureel en maatschappelijk sterker te maken. Wij zijn een nationale stichting die in het algemeen belang onder meer, het Afro-Surinaams cultureel erfgoed helpt bestendigen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: