Burgers negeren regels ondanks totale lockdown

“Ondanks de totale lockdown hebben enkele burgers toch de kans genomen om de regels te overtreden”, zegt een burger aan de krant. Met de totale lockdown was de bedoeling dat het fysiek contact tussen personen moest worden verminderd, waardoor ook het aantal covid-19 besmettingen kon afnemen. Veel personen hebben dit advies van de gezondheidsautoriteiten toch genegeerd. “Je zag grote groepen bij elkaar, die aan het drinken waren. Je zag in andere wijken burgers wegbarricades plaatsen en anderen die toch ervoor hebben gekozen om over straat te gaan. Ik weet echt niet wat er gebeurt. Niemand vraagt om in huis opgesloten te worden, maar ik merk dat het bij enkelen van ons wel het geval is. Als je de wet overtreedt, zullen er zeker strakkere maatregelen volgen. Je maakt het uiteindelijk van kwaad tot erger voor je zelf en voor anderen”, benadrukt de burger

Een andere burger op leeftijd vertelt dat hij nauwelijks kon slapen, aangezien de rondhangende groepen in zijn buurt voor aardig wat geluidsoverlast zorgden tot bijna 5.00 uur in de ochtend. “Zolang er een pro-wagen voorbij gaat, schuilen ze achter gebouwen, in het bos en stilstaande auto’s. Daarna gaan ze toch weer door met hun storende activiteit. De groep kreeg ondertussen al een waarschuwing van de politie en toch nog kwamen er nog meer vrienden erbij om te borrelen. Ik hoop dat men toch even goed bezint van wat men aan het doen is. Ik ben ook thuis aan het balen. Ik kan nietsdoen en toch probeer ik een voorbeeldfiguur te zijn. Ik hoop ook dat de anderen het beste van maken en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen”, zegt deze burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: