Bond Cevihas protesteert tegen besluiten minister Sewdien

Het personeel van de Centrale van Vissershavens in Suriname (Cevihas), verenigd in de BP Cevihas, zal vandaag middels het indienen van petities aandacht vragen voor enkele recent genomen besluiten van LVV-minister Parmanand Sewdien. “Er zijn wat vervelende ontwikkelingen die het voortbestaan van het bedrijf ernstig in gevaar brengen. Wij gaan daartegen protesteren”, zegt bondsvoorzitter Dayanand Dwarka aan Dagblad Suriname. De vakbond wordt ondersteund door de Vakcentrale C-47.

Bij wet is Cevihas aangewezen als de aanmeerplaats van vissersvaartuigen, die buiten onze territoriale wateren vissen, voornamelijk Venezolaanse boten. Hierdoor is de hele bedrijfsvoering van Cevihas hierop afgestemd. De petitie wordt als eerst tegen 11.00 uur aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk en daarna om 12.00 uur aan assembleevoorzitter Marinus Bee en dan vervolgens aan de minister van LVV.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: