Interreligieuze Harmonieweek moet eenheid tussen belijders te bevorderen

Veel wereldconflicten ontstaan door verschil in geloofsovertuiging. Om dit te voorkomen heeft de Verenigde Naties (VN) in 2010 de Wereld Interreligieuze Harmonieweek uitgeroepen om middels het propageren van harmonie (eenheid) tussen alle religies wereldvrede te bewerkstelligen. Lid landen worden aangespoord om de boodschap van interreligieuze harmonie te laten verspreiden via onder andere de religieuze organisaties en gebedshuizen gedurende de 1e week van februari. Suriname is ook lid van de VN.

Videoboodschappen

Stanley Soeropawiro van de afdeling Religieuze Aangelegenheden (RA), tevens beleidsadviseur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, geeft aan dat Suriname een multireligieuze samenleving heeft. Het thema is elk jaar hetzelfde, namelijk: het bevorderen van interreligieus harmonie, liefde voor de naaste, liefde voor elkaar, ondanks het verschil in geloofsovertuiging. Volgens Soeropawiro draagt Suriname bij middels het verspreiden van videoboodschappen door verschillende religieuze groepen. Het ligt in de bedoeling om van 7 vertegenwoordigers van 7 verschillende geloofsovertuigingen, gedurende 7 dagen, één videoboodschap uit te zenden.  Dit jaar zullen slechts 6 organisaties meedoen, gezien RA, de Rasta beweging niet heeft kunnen bereiken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: