Crisis Managementteam in Saramacca geïnstalleerd vanwege stijging aantal Covid-besmettingen

In het kader van het toenemend aantal besmettingen van het Covid-19 virus in het district Saramacca, is maandag een Crisis Managementteam geïnstalleerd, bestaande uit vertegenwoordigers van de Bestuursdienst, de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), het ministerie van Justitie en Politie en het Nationaal Leger. Bij deze installatie was ook het VHP-Assembleelid Radjen Debie aanwezig.

Het doel van het team is de stijgende trend van het aantal Covid-19 besmettingen in het district gezamenlijk aan te pakken en te minimaliseren. In de ressorten Jarikaba en Groningen nemen de besmettingen toe, en dat is, zo bericht het Burger Informatiecentrum Saramacca maandagavond, zeer verontrustend.

Het crisis management team wordt geleid door districtscommissaris Sherin Bansi-Durga.

De operationele leiding ligt in handen van de ressort commandant van het politiebureau Jarikaba, inspecteur Mahindrasing Sewrattan.

Er is besloten dat de surveillances opgevoerd worden in de ressorten hetgeen in samenspraak zal gebeuren met de politie, het Nationaal Leger en de Bestuursdienst, waarbij conform de regels opgetreden zullen worden, zoals het uitdelen van boetes wanneer Covid-19 protocollen niet in acht worden genomen.

Lockdownovertreders zullen indien nodig overgebracht worden naar het Politie Opleidings Centrum.

De districtscommissaris doet een beroep op de samenleving om de Covid-19 protocollen in acht te nemen en de lockdown maatregelen op te volgen.

‘Als u griepverschijnselen vertoont blijft u thuis, bij enig twijfel gaat u swabben. Er bestaat een mogelijkheid om swab esten te doen in het district Saramacca bij de RGD-poli’s in de verschillende ressorten te weten Groningen, Jarikaba en Tijgerkreek tijdens de openingsuren.’

PK

error: Kopiëren mag niet!