Onverlaten maken misbruik van covid-situatie als nep-bezorgers

De huidige covid-situatie bezorgt veel burgers de nodige stress, spanning, angst en een gevoel van onbehagen. Zo langzamerhand raken velen wel gewend aan het mond-/neuskapje, de 1.5 meter afstand en het met regelmaat goed wassen van de handen. Maar, voor velen wennen een doordeweekse avondklok nooit en daarbovenop komen nu ook nog twee weekeinden met een zogenoemde total lockdown. Afgezien van de persoonlijke gevoelens van mensen over alle maatregelen die de regering instelt om het aantal dagelijkse covid-19 besmettingen in te dammen, blijken er ook onverlaten te zijn, die op een criminele wijze juist misbruik maken van de situatie. Zij doen zich bijvoorbeeld voor als maaltijdbezorger en staan plotseling met allerlei smoezen bij mensen voor de deur om vervolgens hun slag te slaan.

‘Zogenaamd werken ze bij een bezorgdienst en hebben jassen aan van echte bezorgers’

Een verontruste burger wil via Dagblad Suriname de samenleving waarschuwen voor met name nep-maaltijdbezorgers. ‘Alsjeblieft geen deur opendoen voor mensen die zogenaamd bestellingen aan de deur brengen. Een buurvrouw heeft  eten besteld, maar ze is niet thuis, dus als u dat eten kunt ontvangen, geven ze aan. Er lopen een heleboel schurken rond, hebben jassen genaaid en hebben jassen van de echte bezorgers aan. Zogenaamd werken ze bij een bezorgdienst en als je eenmaal de deur opendoet, dan duwen ze je naar binnen en overvallen en noem maar op. Dus, alsjeblieft, als een buurvrouw of buurman niet heeft gevraagd, kunt u dat eten voor me aannemen, niet doen!  En vooral nu, daar er een avondklok is, en die mogen vrij zogenaamd eten voor mensen brengen, ze hebben vrij spel op straat, want de straat is stil.’

De waarschuwing van de burger is duidelijk. Indien er iemand bij de voordeur of poort staat met de vraag of iets voor buren, die niet thuis zijn, kan worden afgegeven, houdt de poort of deur dicht wanneer die buren geen boodschap hebben achtergelaten om iets even voor ze aan te nemen van een bezorgdienst. Nu veel restaurants en andere horecabedrijven deels gesloten zijn en slechts diensten als een afhaal- of bezorgservice mogen aanbieden, zijn veel mensen aangewezen op bezorgdiensten wanneer ze even geen zin hebben om zelf te koken en daarom wat te eten willen bestellen bij bijvoorbeeld een restaurant om de maaltijd vervolgens aan huis bezorgd te krijgen.

Criminelen zijn daarvan natuurlijk op ook de hoogte en blijken kennelijk op slinkse wijze manieren te vinden om zich bijvoorbeeld als maaltijdbezorger voor te doen, met een smoes bij mensen aankloppen om vervolgens die mensen te beroven, te overvallen. Niet bekend is of bij het Korps Politie Suriname aangiften zijn gedaan tegen dergelijke nep-bezorgers. De politie was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: