“In deze tijd moeten wij blijven werken”

“In deze tijd moeten wij blijven werken. Thuis zitten is geen optie meer”, zegt de burger Carmelita aan Dagblad Suriname. Carmelita verkoopt van huis uit verschillende groentesoorten, ijsjes, zuurgoed, koekjes en warme maaltijden. Ook geeft zij kinderen van de omgeving bijlessen. “Alles onder een dak en door mij alleen”, benadrukt Carmelita. Zij gaf aan dat zij in deze harde tijd heel veel heeft kunnen doen. “Ik werkte toen voor een iemand en uiteindelijk werk ik nu voor mezelf. Door de situatie mag ik niet op het werk verschijnen aangezien de plaats dicht is. Dus ben ik mijn talent anders gaan gebruiken. Ik geniet ervan en verdien ervan, dus het komt mij helemaal goed uit. Ik ga niet thuis zitten en schreeuwen dat ik geen geld heb en nog moet wachten op werk om te verdienen. Je gaat een optie moeten creëren om niet afhankelijk te zijn.”

Carmelita woont alleen, haar vriend is in het buitenland. Doordat zij ook alleen woont, is zij gaan bezinnen hoe zij haar tijd en energie anders kan gebruiken. “In plaats van stressen en klagen, want de besmettingsgevallen en het virus wekken wel angst op, maar ik probeer het kalm te houden. Door de maatregelen in acht te nemen en denken aan het creëren van een fundering voor mezelf, leidt het me af.” Carmelita is van plan nog extra activiteiten te ontplooien, maar welke weet zij nog niet. “Ik merk dat veel kinderen balen en niet echt geïnteresseerd zijn in bakken of koken, dus ik ben nog even aan het onderzoeken wat voor hen toch goed uit zal komen. Het gaat niet om hoeveel ik investeer, maar wat zij later in de maatschappij worden. Misschien kan mijn kleine handeling toch wat betekenen in de toekomst”, aldus Carmelita

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: