Bureau Eenheid richt zich op landelijk armoedebestrijding

“Het Bureau Eenheid van het kabinet van de president heeft als taak landelijke armoedebestrijding. Soulamy Laurens, fungerend directeur Bureau Eenheid, vindt dat de grote beleidsvraagstukken liggen bij de ministeries. De kleinere verzoeken die rechtstreeks gaan naar de president en de first lady komen bij Bureau Eenheid. “Wanneer het gaat om individuen, kleine organisaties en ngo’s, pakken wij het op. Armoedebestrijding kan je op verschillende niveaus doen, wij doen het op individueel en groepsniveau. Wij werken samen met alle ministeries. Sommige mensen denken dat wij een stichting zijn. Maar nee, we zijn een bureau. Zo zijn er gevallen geweest waar er een beroep wordt gedaan op ons. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt Visserij heeft ons onlangs gevraagd om fruit te distribueren. Dat werkt het best voor ons. Wij hebben het sociaal kader waarin dergelijke projecten worden uitgevoerd. Wij kijken naar de bestanden van Sociale Zaken en doen de selectie. Wij doen objectieve distributies. Wij gaan overal in het land, doen ons eigen rondes en kijken waar de nood het grootst is. Dus als er donateurs zijn die objectieve distributie willen, kunnen zij bij ons terecht. OW en Defensie ondersteunen met transport en brandstof. Wij gaan echt zelf kijken eerst. Wij luisteren naar feedback en kijken naar alle mogelijkheden. We doen er echt alles aan dat we niet zomaar iets afgeven”, stelt Laurens. Laurens doet ten slotte een oproep aan alle personen die ter beschikking gesteld zijn van het Bureau Eenheid, het voormalige Bureau Volkscontacten, om daadwerkelijk te verschijnen aan het werk. “Wij werken met eenieder en ik doe een beroep aan al de mensen om hun bijdrage te leveren.” 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: