Vier verdachten van inbraken en diefstallen met geweld aangehouden

De Recherche van Regio Midden bijgestaan door leden van het Regio Bijstands Team Paramaribo en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU), hebben afgelopen dinsdagmiddag vier verdachten aangehouden. De vier worden ervan verdacht zich deze maand schuldig te hebben gemaakt aan inbraken in de nachtelijke uren en diefstallen met geweld, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 29 januari.

In het ressort Zanderij werden bewoners mishandeld en een baby geneveld, waarna zij met geweld er vandoor gingen met een aantal goederen en een geldbedrag. Ook pleegden de verdachten in de ressorten Houttuin en Lelydorp diefstallen middels braak in twee woningen, waarbij met geweld en aantal goederen en geld werden buitgemaakt.

De eerste verdachte M.N.(30) werd op het Garnizoenspad aangehouden. Bij het zien van de politie maakte hij zich echter uit de voeten. Een waarschuwingsschot bracht de man niet op andere verdachten, waarop gericht op hem werd geschoten. Hij werd in zijn rechter onderbeen geraakt. M.N. werd al gezocht in een zaak die in onderzoek is bij de rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. 

M.N. werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn gezondheidstoestand is stabiel. Hij is ter observatie onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.

Verder werden twee van zijn kompanen, K.G. (34) en K.K.(18), op de Commissarisweg in de kraag gevat, waarna de vierde verdachte R.H. (36) op de kruising van de Indira Gandhi- en de Ramgoelamweg in de boeien werd geslagen. 

De drie voertuigen waarmee de criminelen zich verplaatsten zijn door de politie in beslag genomen.

De vier ontkennen de verschillende strafbare feiten te hebben gepleegd. Ze zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld.

De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek van deze zaak.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: