Total lockdown: Paramaribo lijkt uitgestorven

Suriname leeft sinds vrijdagavond zeven uur onder het ‘regime’ van een total lockdown. Deze weekend lockdown, die duurt tot maandagochtend vijf uur, lijkt zijn vruchten af te werpen.

Paramaribo lijkt een uitgestorven stad. Het is stil in de buurten en wijken. Welhaast niemand is op straat te zien. Wegen en straten zijn leeg. Verkeer is nauwelijks te zien. 

De samenleving blijkt gehoor te geven aan de door de gezondheidsautoriteiten ingestelde total lockdown als wapen in de strijd tegen het Covid-19 virus. Het ministerie van Volksgezondheid hoopt dat, na de twee weekend total lockdowns, het aantal dagelijks Covid-19 positief geteste personen drastisch zal dalen. Om dat te bereiken is de medewerking van de samenleving vereist.

Het beeld van een uitgestorven Paramaribo lijkt te tonen, dat de samenleving heeft geluisterd naar de waarschuwende woorden van minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Hij waarschuwde voor een ernstige situatie in de zorgsector indien het aantal besmettingen niet snel een dalende trend laat zien. Gebeurt dat niet, zo waarschuwde de bewindsman, dan dreigt de reguliere zorg het onderspit te gaan delven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: