“Je bent al elke dag thuis”

“Je bent al elke dag thuis. Nergens kan je gaan, behalve naar de winkel. Nu ben je ook weer verplicht continu twee dagen thuis te blijven, ondanks je al thuisblijft. Er is geen school, waardoor ik thuis moet blijven. Ik kan ook niet hangen met mijn vrienden, want over straat gaan is gevaarlijk. Thuis hangen is soms ook een probleem. Dan weet ik ook niet meer wat ik moet doen. Games spelen kan ik niet de hele dag en achter mijn mobiel zitten ook niet, want daar krijg ik hoofdpijn van. Naast het oefenen en het helpen met het werk in huis kan ik niets anders doen”, zegt een tiener aan de krant. Hij vertelt dat hij door de covid-19 pandemie en de verplichting om thuis te blijven veel heeft geleerd. “Een paar jaren geleden hielp ik alleen met het harken. Nu kan ik ook koken. Dus het heeft me een beetje onafhankelijk gemaakt. Als mijn moeder thuis is van het werk, kook ik soms in plaats van mijn oma. Maar het is wel balen om thuis te zijn en naar de muren te kijken. Van televisie kijken wordt je ook moe, want op den duur is alles dan een herhaling. Ik mis school, mijn sociaal leven en ontspanning.”

Een andere burger gaf aan dat hij vroeger na het werk een biertje pakte met vrienden, maar hij heeft dat in geen maanden gedaan. “In het weekend deed ik dat nog met een paar familieleden, maar nu kan het ook niet. Klusjes zelf zijn al gedaan in huis, dus ik ga uiteindelijk werk creëren. Normaliter verdiende ik naast mijn werk ook met bouw- en monteurwerk, maar dat kan ook niet meer.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: