“Overal waar je gaat hoor je covid, covid en nog meer covid”

“Overal waar je gaat hoor je covid, covid en nog meer covid. Je raakt uiteindelijk meer gestrest door de angst die het opwekt. Er zijn kinderen die zelf niet veel over het virus en de naam weten, maar het constant moeten aanhoren wanneer zij iets leuks willen doen. Covid verpest en demotiveert hen”, zegt een verontruste burger aan de krant. Zij vindt dat in plaats van de angstopwekkende invloed van covid, mensen liever over leukere zaken kunnen praten om zich af te leiden. Vandaar dat zij en enkele andere ouders met het idee zijn gekomen om leuke momenten voor de kinderen te creëren door op enkele dagen van de week kinderen van de omgeving bezig te houden met zang, spelletjes en educatieve werkjes.

“Je hebt niet veel kinderen in de buurt, maar we doen ons best. Doordat de school niet kan starten en er geen leuke dingen gedaan kunnen worden met kinderen, voelen zij zich op een of ander manier uitgesloten. Om het gevoel te vermijden, helpt dit idee toch wel. Het geeft het kind een ander gevoel en bezigheid. Ik hoop dat enkele andere ouders dit ook mee zullen nemen. Je hoeft niet de hele buurt bezig te houden, maar slechts enkele buurkinderen. Er zijn ook ouders die stressen in deze situatie en het verlicht het ook een beetje voor hen”, zegt de burger. Zij voegt eraan toe dat desondanks de covid-maatregelen altijd in acht genomen moeten worden en ook aan kinderen op een creatieve manier moeten worden geleerd.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: