Ex-first lady Ingrid Bouterse-Waldring:“Me man is daar, maar ik mag niet eens langs gaan”

Ex-first lady Ingrid Bouterse-Waldring is vrijdag tekeer gegaan tegen de politie bij het gerechtsgebouw aan de Mgr.Wulfingstraat. Het gebied tussen de Henk Arronstraat en de brug bij de Van Rooseveltkade was door de politie afgezet in verband met de verzetzaak van haar man, Desi Bouterse. De ex-legerleider was wel aanwezig in de rechtszaal. Slechts aan de veiligheidsmannen van Bouterse werd toestemming verleend om hem te begeleiden naar de rechtszaal. De achterban van Bouterse, die ondersteuning wilde geven, moest dus bij de brug blijven staan. Onder die groep bevond zich ook ex-first lady Bouterse-Waldring.  Naar zeggen van Bouterse-Waldring heeft een inspecteur gezegd geweld te gebruiken indien zij de instructies niet zouden opvolgen. Dit schoot de ex-first lady in het verkeerde keelgat. “Wie denkt ze dat ze is? Is het land van haar? Ik heb nooit geklaagd, maar nu gaat zij te ver. Dit is ons democratisch recht en wij gaan blijven praten”, aldus Bouterse-Waldring. De ex-first lady was er vooral niet over te spreken dat zij haar man niet mocht vergezellen naar de rechtszaal. Zij wilde de zitting volgen maar kreeg daar geen toestemming voor. “Me man is daar, maar ik mag niet eens langs gaan”, aldus Bouterse-Waldring.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: