Werkstraat.com moet Surinamers inspireren en versterken

Werkstraat is de grootste vacaturesite van Suriname. Dit geeft Timothy Kong te kennen aan Dagblad Suriname. Hij is oprichter en algemeen directeur van werkstraat.com. Werkzoekenden kunnen via Werkstraat.com eenvoudig een baan zoeken en online solliciteren. Je zoekt een baan die je leuk vindt, vult je motivatie in, upload of typt je CV en klikt op send. Je sollicitatie komt dan direct bij het bedrijf terecht. Hiermee kunnen we werkloosheid verkleinen en mensen een overzicht bieden van de vacatures in Suriname. Lang niet alle bedrijven plaatsen hun vacatures en werkzoekenden weten ook niet waar zij moeten zoeken, geeft Kong aan. Daar moet Werkstaat inkomen.

Passie voor carrière 

Timothy Kong (34) is geboren en getogen in Amsterdam en zijn ouders komen uit Suriname. Al tijdens zijn studie op de Hogeschool Inholland in Amsterdam, startte hij zijn eerste bedrijf, waarbij hij veel tijd spendeert met techbedrijven en startups in Azië. Azië is op het gebied van technologie natuurlijk voorloper en hij kent veel bedrijven en CEO’s persoonlijk. Als ondernemer is hij altijd bezig met het zoeken naar kansen en vooral opkomende markten, waarin hij geïnteresseerd is. Timothy Kong geeft aan dat Suriname nog veel stappen kan maken en dat er veel openligt in de ‘digitale economie’. Al jaren heeft Timothy Kong een passie voor carrière, persoonlijke ontwikkeling en het bij elkaar brengen van mensen met bedrijven. Werken is natuurlijk iets wat je moet doen in het leven, dus dan kun je beter werken voor iets wat jij leuk vindt. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die niet carrièregericht zijn, want een carrière is natuurlijk een bepaalde drive of focus. Net zoals mensen die meer gericht zijn op fitness of voeding. Maar wij willen wel het bewustzijn creëren, dat jij op elk moment in je leven een keuze hebt. En dat de ene keuze jou verder kan brengen dan de ander. Je hoeft niet stil te staan in het leven. Werk daarom voor een bepaalde visie die jij hebt of voor iets waar jij aan wilt bijdragen en kijk welke bedrijven aansluiten op jouw principes.

Grootste vacaturesite in Suriname

Sinds de lancering van de website in oktober-november 2020 is Werkstraat uitgegroeid tot de grootste vacaturesite van Suriname en het trekt veel aandacht. Voordat Kong begon met Werkstraat had hij veel gesprekken met onder andere Jerrol Renfurm, manager bij het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie, CEO’s en met bedrijven zoals McDonald’s en HEM Suriname om zijn idee uit te leggen en hoe zij hierin staan. Dit werd zeer positief ontvangen. Het idee werd al snel werkelijkheid en binnen een korte tijd hebben veel bedrijven zich geregistreerd op de website om hun vacatures op de website te plaatsen. Het plaatsen van vacatures als bedrijf zijnde is gratis, want wij willen de arbeidsmarkt transparant maken, vertelt Kong. Het moet duidelijk zijn welke banen er beschikbaar zijn in welke sector dan ook. Of je nou een administratieve baan zoekt, in finance, marketing, in de landbouw of in het toerisme. Met Werkstraat weet je nu waar je moet zoeken als je een baan nodig hebt, een carrièreswitch wilt of een stap hogerop.

Nieuwe deuren gaan open

Binnenkort neemt Kong deel aan de Virtuele Handelsmissie Suriname- Nederland, die zal plaatsvinden op 20 – 23 april. De handelsmissie is opgezet door onder andere Ruth Sinkeler en heeft als doel om netwerken aan elkaar te verbinden en om zaken te doen en te bevorderen tussen de twee landen. Kong is erg blij met dit initiatief. Rondom de eerste handelsmissie heeft de organisatie deuren voor Werkstraat geopend. Als Nederlander met een Surinaamse achtergrond is Kong met Werkstraat trots om een voorbeeld te zijn voor de totstandkoming van de Virtuele Handelsmissie om te ondernemen in Suriname. Zijn ervaring met zaken doen in Suriname zal hij delen als spreker op de Virtuele Handelsmissie. Andere sprekers zullen onder andere de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Saskia Walden van Ondernemerschap, Economische Zaken en Technologische Innovatie, en de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan zijn. De banden tussen Suriname en Nederland worden hiermee versterkt.

Grotere impact

Kong geeft verder het volgende aan. “In de nabije toekomst willen wij nog groter worden en een impact maken. Werkstraat moet inspireren, mensen laten nadenken over wat zij willen en wij willen werken aan employer branding. Bedrijven moeten transparanter zijn in hun cultuur, laten zien dat er toekomst is binnen hun bedrijf en dat je kan doorgroeien. Het moet aantrekkelijk zijn om ergens te werken en daar willen wij met Werkstraat op inspelen. Ook willen wij dat meer bedrijven gebruik gaan maken van Werkstraat en hiermee de digitalisering voortzetten in Suriname.” We moeten gewend raken aan het gebruik van platformen en websites, zegt Timothy Kong. “Zodat we de digitale shift kunnen maken om meer online te doen, zoals betalingen, het kopen van kleding en meer. Hierover zijn al gesprekken geweest met de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven. De corona-pandemie heeft een enorme impact op veel bedrijven. Maar drukt de digitalisering ook verder door. Online vergaderen en online werken wordt in veel landen normaler door de huidige situatie. Bedrijven kunnen zich nu wel richten op online tools en hoe het online werken gemakkelijker wordt”, aldus Kong.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: