Vrouw (22) schiet agente in buik te Munder – Echtgenoot (50) agente ook opgepakt

De verdachten D.K. (22) en B.N. (50) zijn zondag 24 januari door leden van het Regio Bijstands Team Paramaribo op een adres in het ressort Munder opgepakt, nadat K. op een agente had geschoten die in haar buik werd geraakt en in een ambulance moest worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mocht zij naar huis. Dit meldt het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 28 januari.

Het politieonderzoek wijst uit, dat de D.K. zich vermoedelijk in de nabije omgeving van de woning van de agente woont.  K. zag  dat het voertuig van B.N. op het erf van de politieagente stond geparkeerd. Bij die gelegenheid schoot zij met een gasbuks op de achterruit en de ruit van het linker achterportier. De agente reageerde hierop en liep zonder haar dienstwapen naar buiten. D.K. schoot vervolgens gericht op de politievrouw, die daarbij in haar buik werd geraakt.

B.N. kwam ertussen en onder bedreiging van een scherp voorwerp maakte hij D.K. haar een tas en het wapen afhandig. 

Het gewonde slachtoffer verklaarde, dat de verdachte B.N. haar wederhelft is, hetgeen hij ook bevestigde. Het onderzoek moet nog uitwijzen wat de relatie is tussen B.N. en D.K. De gasbuks is in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is D.K. ter zake poging moord; poging doodslag; zware mishandeling en vernieling in verzekering gesteld, terwijl B.N. voor diefstal met geweld is ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: