Doekhie: ‘Het enige wat men gaat doen, is de mensen in Nickerie ziek maken’

Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie, spreekt zijn afkeuring uit over eventuele besluiten van de Surinaamse autoriteiten om de veerverbinding tussen Suriname en Guyana binnenkort open te stellen. Als de grenzen niet afgesloten worden, zal ook Suriname niet bespaard blijven van de nieuwe varianten. “Het zal één van de stomste beslissingen zijn tijdens deze covid-19 pandemie. Er is geen enkel ratio achter deze beslissing, want er is geen enkel gestrande Guyanees hier en geen enkel gestrande Surinamer aan die kant. Je gaat hiermee moedwillig covid importeren en erger nog, de kans creëren dat een nieuwe variant van covid het land binnenkomt”, benadrukt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. De NDP’er vraagt zich af wie de deskundigen zijn die dit aan de regering hebben geadviseerd, omdat Guyana nog lang niet covid-vrij is. Binnen het rijstdistrict vechten plaatselijke autoriteiten al geruime tijd om het aantal besmettingen niet explosief te laten groeien. “Overal hebben we al gesloten, dan komt één of ander gek met een nieuw onverantwoord idee. Waarom dan een total lockdown? In Guyana heb je ook veel zieke mensen door de besmettingen. Wat is het voordeel? Kijk hoeveel Brazilianen, Cubanen en Venezolanen illegaal oversteken naar Guyana. Het enige wat men gaat doen, is de mensen in Nickerie ziek maken”, aldus Doekhie. Hij hoopt dat de regering dit besluit terugdraait.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: