Zo’n 160 kilo marihuana onderschept in vrachtauto op terrein Jules Sedney Haven

Vier verdachten aangehouden

Leden van de Port Control Unit die werkzaam zijn op het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex onderschepten dinsdagmorgen vier tassen met ruim 160 kilo ‘yami’ ofwel marihuana, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 27 januari. 

De marihuana werd ontdekt in de cabine van een vrachtwagen die op het punt stond uit te rijden. 

De afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname en de Douanerecherche werden ingeschakeld. Na de partij yami te hebben onderzocht werd die in beslag genomen.

De 35-jarige vrachtwagenbestuurder C.Z. werd meteen aangehouden en  naar aanleiding van zijn verklaring tegenover de politie, kwamen drie andere mannen in beeld, die werkzaam zijn bij een bedrijf op de Haven. Deze drie medewerkers, E.D. (30), V.N. (34) en de 28-jarige M.D. werden eveneens aangehouden.

De vier verdachten werden ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn allen hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: