Veiligheidsman (47) opgepakt voor overtreding Vuurwapenwet en arbeider (31) voor mishandeling na onderlinge ruzie

De 47-jarige M.C. en C.J. (31) zijn vrijdag 22 januari door de politie van het bureau Richelieu en de Recherche van Regio Oost voor mishandeling aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond 27 januari.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat beide mannen voor een onderneming op het Richelieu project werken, M.C. als veiligheidsman en C.J. als arbeider. De twee mannen kregen 22 januari op hun werkplek een woordenwisseling, dat uitmondde in een handgemeen. C.J. trok zich op een bepaald moment terug, maar kwam gewapend met een scherp voorwerp terug, waarmee hij de veiligheidsman aanviel.

M.C. die op dat moment een vuurwapen bij zich had, loste enkele schoten, maar C.J. gaf geen gehoor hieraan. Hij bleef de veiligheidsman aanvallen. Collega’s konden erger voorkomen door de twee vechtersbazen uit elkaar te halen.

C.J. liep een snijwond op aan zijn hals en werd voor medische behandeling verwezen naar de huisarts.

M.C. werd voor illegaal vuurwapenbezit aangehouden, terwijl C.J. voor mishandeling en bedreiging in de kraag werd gevat.

Beiden zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld. Het wapen en het scherp voorwerp zijn in het belang van het verdere onderzoek in beslag genomen. 


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: