Jongen (19) aangehouden voor mishandeling van zijn tante

De 19-jarige S.R. is donderdag 21 januari door de politie van het politiebureau Latour aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn tante B.A., zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 27 januari.

B.A. had aangifte tegen de jongen gedaan op de dag van zijn arrestatie. Zij verklaarde, dat zij R. vanaf zijn 16e jaar heeft opgevangen, nadat hij voor druggerelateerde zaken in aanraking was gekomen met de politie. De jongen is drugsgebruiker en onhandelbaar.

De tante, die van beroep plantenverkoopster is, heeft vaak klachten over bedreiging doorgegeven aan de politie, maar nooit aangifte gedaan. Zij heeft haar neefje vaak betrokken bij haar verkoopactiviteiten, om hem af te leiden en bezig te houden, zodat hij zijn eigen geld kan verdienen.

Onderweg naar hun verkooplocatie raakten ze op 21 januari in een woordenwisseling. Uit boosheid pakte S.R. een leeg krat, dat in de auto lag, en gooide het op de planten van zijn tante. Zij bracht haar voertuig tot stilstand, waarop S.R. uitstapte. Een poging om hem tegen te houden, resulteerde in een paar vuistslagen die zij moest incasseren en hij bedreigde haar met de dood.

De jongen kon in de nabije omgeving aangehouden worden, waarna hij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.R. in voorlopige verzekering gesteld.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: