De burger vindt: ‘De avondklok is zinloos, covid-19 gaat niet meer weg’

Het coronavirus houdt de wereld al sinds begin 2020 in zijn greep. Covid-19 heeft verregaande gevolgen voor samenlevingen, economieën, enzovoorts…. voor u en ik. Maar wanneer wordt dit dodelijk virus overwonnen? Binnen welke termijn denkt u, de burger, dat covid-19 volledig is verdwenen en iedereen weer kan gaan wennen aan een normaal leven? Deze vragen stelde Dagblad Suriname haar lezers en volgers op haar Facebookpagina. Veel burgers zien eigenlijk het nut van een avondklok niet in. Immers, het coronavirus gaat niet meer weg. 

Een willekeurige selectie van de reacties kunt u hierna lezen

Natascha: ‘Alle maatregelen hebben bewezen dat ze niet werken. Daarom kun je beter alles weer opengooien en alles laten draaien. Degenen die te zwak zijn, overleven het wellicht niet, maar die komt hoe dan ook wel aan z’n eind vroeg of laat. Het is naïef om te denken dat als je de grenzen tijdelijk dichthoudt, je het virus kan laten verdwijnen. Dat gaat niet. Zodra de grens weer open is, zal je onmiddellijk weer besmettingen hebben. Waar mensen bewegen, zal dat altijd gebeuren. En ons levenslang opsluiten is geen optie.’

Lucille: ‘Er zijn ook andere behandelmethoden, die wel zijn aangeslagen in andere landen, maar men vertikt het aan te nemen. Als alle mensen gewoon onder elkaar komen, wordt het immuunsysteem verhoogd, omdat het menselijke lichaam tegen elk virus gaat vechten. Een mondkap mag sowieso niet meer dan drie uurtjes op je neus blijven, omdat je jouw zuurstof uitblaast en alles komt in je mond terecht en dat gaat dan naar de hersenen. Over een paar jaartjes hebben heel veel van ons een hersenbeschadiging en dit hebben wij niet uit de duim gezogen, maar met een medische achtergrond is het jou geleerd, daarom snap ik niet wat de bedoeling hiervan is. Wij moeten eerlijk tegen elkaar zijn, omdat niemand over een ander zijn leven beslist. Dat kan alleen de vader daarboven doen, daarom zetten wij alles in zijn handen.’

‘We moeten leren leven met covid-19’

Blessi Blessi: ‘We moeten leren leven met covid-19. Is een virus, gaat niet meer weg. Dus ding kang stop foe pina a volk nanga ding lockdown gedoe.’

Anand: ‘Net als hiv/aids, kanker, ebola, en nog vele hart- en vaatziekten gaat covid-19 ook zo blijven. De Almachtige heeft met deze ziektes de mensheid een signaal gezonden hoe wij mensen met mekaar niet moeten leven. Sinds het bestaan van de mensheid leven we net als haaien met mekaar en daarom kunnen er geen geneesmiddelen voor ontwikkeld worden. Welkom in 2021.’ 

Margriet: ‘Het virus is een griepvirus. Alleen is het wat agressiever. Mensen hebben zich nooit druk gemaakt om hun gezondheid. Dus ziekten als hoge bloeddruk, suiker en hartproblemen als gevolg. Het virus is er om te blijven!! Gooi alles open!!!

Stop met onzinnige lockdown. Leer mensen om preventief om te gaan met hun gezondheid en te werken aan hun weerstand. Er komt sneller groepsimmuniteit en… in geval van een virusinfectie gaat dat met milde klachten gepaard bij gezonde mensen. Deze kunnen symptomatisch behandeld worden door hun huisarts (net als bij de gewone griep). De ergere gevallen snel behandelen met reeds bestaande middelen. Virussen zijn er altijd en overal


Harry vindt dat ‘als de burger zich aan de regels houdt, iedereen voordeel heeft’.

Alcoholbier: ‘Lockdown en toch honderden besmettingen op dagbasis. Tjurie, regering neem een voorbeeld aan Italië, dan zijn we morgen al eruit.’

‘Zelfs als het vaccineren succesvol is, kan deze toestand aanhouden’

Haroen: ‘Pas als je echt begrijpt hoe we in deze coronacrisis zijn beland, weet je ook hoe we eruit kunnen komen. Professor in de klinische psychologie Mattias Desmet beschrijft de psychologische mechanismen van deze crisis. Het psychologische onbehagen, dat al voor de crisis in de maatschappij aanwezig was, zorgde voor een grootschalige vorm van massavorming, ongezien in de menselijke geschiedenis. De virologen-experts namen de leiding over de maatschappij en proberen die om bepaalde psychologische redenen ook vast te houden. De democratisch verkozen bestuurders lopen eigenlijk gewoon aan hun leiband. En het gevaar dreigt dat zelfs als het vaccineren succesvol is, deze toestand toch blijft aanhouden. Pas als veel mensen gaan begrijpen hoe deze crisis echt in elkaar zit, kunnen we ervan af geraken. Anders dreigt de vernietiging van veel dat ons lief is.  

Alwin: ‘Het gaat nooit meer weg!! Daarom is de lockdown zinloos. We moeten ermee leren leven!’

Franklin: ‘Dat weet niemand.’

Marcel: ‘Alleen de politiek kan daar antwoord opgeven.’

‘Iedereen moet zich netjes houden aan covid-maatregelen’

Ayesha: ‘Wanneer iedereen zich netjes houdt aan de covid-maatregelen en alle buitenlandse vluchten stopgezet worden, zal het wel minder worden en verdwijnen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: