Dames verhit bij toegangspoort Centrale Markt

“Zou ik mijn kinderen niet kunnen sturen om boodschappen te doen op de markt?”

Afgelopen zaterdag raakten enkele dames verhit bij de Centrale Markt. Een vouw was verbaasd dat zij met haar 2 kinderen niet naar binnen mocht. “Dus je wil me zeggen dat als ik ziek thuis ben en mijn kind van 12 jaar naar de markt stuur, dat deze dan geen groente, fruit kan komen kopen of andere boodschappen voor mij kan doen?”, vroeg de vrouw boos aan een medewerkster, die op dat moment alleen bij de poort stond. De vrouw slingerde ferme taal en enkele scheldkanonnades naar het adres van de medewerkster, die daar haar werk deed aan de poort. Een andere vrouw wilde weten waarom deze regel in het leven is geroepen. “Wat is de essentie van dit ding?”, herhaalde de vrouw. De vrouw vond dat ze niet begreep waarom kinderen niet naar binnen kunnen. De redactie van Dagblad Suriname zal hierover nog navraag doen bij de autoriteiten. Een andere bezoeker geeft juist aan blij te zijn de markt te kunnen bezoeken. Zij brengt in herinnering dat het lang niet mogelijk was om boodschappen te doen, omdat de complete markt gesloten was. Momenteel is de markt via 2 poorten te bezoeken, waar er gevraagd wordt de handen te ontsmetten en de lichaamstemperatuur wordt gemeten. De overige deuren zijn uitgangen. Over het algemeen verlenen bezoekers hun medewerking.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: