“Alweer door koppigheid van ons”

“En dit bedoel ik. Alweer door koppigheid van ons, burgers, laten we onszelf beperkingen opleggen en moeten de kinderen ook daaronder gaan lijden”, zegt een burger aan de krant. “Ik deed ook hetzelfde en gaf ook geen gehoor aan de maatregelen. Soms stond ik tegen 12.00 uur in de avond, ondanks de lockdown, nog ‘te hangen’ met vrienden. Voor mij geen vuiltje aan de lucht, want ik ging ervan uit dat er niets zou gebeuren. Maar toen ik van een vriend vernam dat hij positief getest was, schrok ik totaal. Hij was elke avond ook met ons. Nadat ik me liet testen en ik zag dat ik het virus niet heb opgelopen, besloot ik het rustig aan te nemen. Mijn vrienden hebben ook hun les geleerd en proberen ook een voorbeeldfiguur te zijn. Maar niet wanneer wij als 7 burgers in totaal een verandering willen brengen gaat het lukken. Er zijn veel inwoners in het land en als wij dan gezamenlijk eraan werken, komen er zeker veranderingen”, zegt de burger verder.

Een andere burger gaf aan dat hij ondanks de situatie net als veel andere burgers toch normaal fysiek op het werk moet verschijnen. Op de werkvloer maakt hij ook veel mee. Zo ziet hij bijvoorbeeld volwassenen en mannen nog hangen bij een carwash tot 5.00 uur in de ochtend. “Zij drinken en maken ook nog kabaal. Er zijn meer dan 10 mensen bij elkaar. Meerdere overtredingen dus. Hoe willen wij dan een verandering brengen? Uiteindelijk zie je ook nog jongeren bij hangen tot laat en zij als ouderen stimuleren de kleine jongens ook. Als er een totale lockdown komt, dan ga je horen ‘ja, er wordt niet gedacht aan anderen’. Maar het zijn de ongehoorzame burgers, die het verpesten voor anderen. We moeten dat juist niet doen. Ik hoop dat de mensen toch een les hebben geleerd. We moeten het anders doen, want zo maken we het moeilijker”, benadrukt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: