Zes verdachten te Bewojo aangehouden verdacht diefstal met geweld, bedreiging en vernieling

Een van verdachten is hoofdkapitein van Klaaskreek en was opdrachtgever voor plegen strafbare feiten

Leden van de Recherche van Regio Midden bijgestaan door het Regio Bijstands Team Paramaribo hebben vorige week donderdag in het Brokopondo gebied te Bewojo de 60-jarige M.W., O.A. en B.V. beiden 34, B.J. (45), en H.D. (44). aangehouden. De vijf worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij diefstal met geweld, bedreiging en vernieling, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 26 januari.

Na de aangifte van het slachtoffer op 21 december op het politiebureau Brokopondo werd een onderzoek ingesteld. Geconstateerd werd dat een aantal dorpelingen van Klaaskreek op 21 december naar het concessiegebied waren vertrokken, waar zij de arbeiders onder bedreiging beroofden en vervolgens de aanwezige graafmachines vernielden.

Vervolgens verdwenen de dorpelingen met als buit 700 gram goud, goud matten, een geldbedrag in SRD’s en een meer schoten jachtgeweer.

Het vermoeden bestaat dat aangever M.S., die sinds 2014 een goud nederzetting te Bewojo heeft opgezet, zich niet hield aan de lopende afspraken die zijn gemaakt met het dorpsbestuur. De afdracht was niet volgens verwachting, waardoor er de laatste tijd veel strubbelingen waren. Het dorpsbestuur voelde zich genoodzaakt hieromtrent te vergaderen, waarbij er werd afgestemd de concessiehouder M.S. en zijn arbeiders te verjagen uit het gebied.

In opdracht van de verdachte M.W., die hoofdkapitein is van het dorp Klaaskreek, hebben enkele dorpelingen de strafbare feiten gepleegd.

Het vijftal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden M.W., O.A. en B.J. in voorlopige verzekering gesteld, terwijl B.V. en H.D. na verhoor zijn heengezonden.

Gebleken is dat B.V. en H.D. ten tijde van de gepleegde strafbare feiten niet in het concessiegebied waren. Bij een ingesteld onderzoek vonden agenten in het kamp van H.D. een illegaal wapen, dat in beslag werd genomen.

Het onderzoek in deze zaak wordt door de recherche van Regio Midden voortgezet.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: