Verdachte van diefstal uit woning te Eureka Project en heler opgepakt

Een bewoner van het Eureka Project zag, nadat hij op 18 januari aangifte van inbraak in zijn woning en de diefstal van een tv, een laptop en een Ipod had gedaan bij de politie te Kwatta, dat zijn gestolen laptop te koop werd aangeboden via social media. Dit meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 26 januari.

Hij maakte een afspraak met de verkoper en stelde de politie hiervan in kennis. De politie werkte die informatie uit, waarop de verdachte N.O. (21), die in het ressort Latour woonachtig is, door de politie van het bureau Latour aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in de woning werden de gestolen goederen aangetroffen, waarna deze werden afgestaan aan de eigenaar. N.O. werd voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld.

Dezelfde middag werd de 23-jarige K.D. op hetzelfde adres door de politie van Latour, bijgestaan door leden van het Regio Bijstands Team Paramaribo, aangehouden.

K.D. begaf zich met twee andere mannen met een auto naar het adres van N.O. om vermoedelijk gestolen goederen te verkopen. K.D., die was uitgestapt werd aangehouden, terwijl de twee andere verdachten bij het zien van de politie met een hoge snelheid weg reden. Agenten zetten de achtervolging in, maar de twee zagen kans het voertuig in de directe omgeving achter te laten en hun vlucht te voet voort te zetten.

In de woning van N.O. werden twee televisietoestellen, een playstation en een laptop gevonden. Deze goederen en de vluchtauto werden in beslag genomen, waarna K.D. ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de verdachte K.D. in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Benadeelden of eigenaren van de in beslag genomen goederen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Nieuwe Haven en te bereiken via de telefoonnummers 402736 of 403645. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: