Verdachte (21) beroving wandelaar in Paulus Potterstraat in kraag gevat – Drie kompanen worden nog gezocht

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag, dat de 21-jarige Z.K. in de tweede week van januari door leden van het Regio Bijstands Team Paramaribo te Tourtonne 4 aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht vrijdag 1 januari een wandelaar te hebben beroofd in de Paulus Potterstraat.

Het slachtoffer had op vrijdag 1 januari op het politiebureau Geyersvlijt aangifte van diefstal met geweld gedaan. Hij verklaarde tegenover de politie, dat hij over de Paulus Potterstraat liep, waarbij hij plotseling door een man in de rug werd geduwd. Hij viel op het wegdek en werd vervolgens door vier mannen mishandeld, waarbij een deel van een voortand brak. Bij die gelegenheid werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag in Amerikaanse dollars. Toen hij opkeek herkende hij Z.K. positief als te zijn een buurtbewoner.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na de informatie te hebben uitgewerkt kon Z.K. worden aangehouden. De buit is nog niet teruggevonden. Z.K. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Z.K. hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn drie kompanen wordt gewerkt.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: