Doekhie, Manglie en Gangaram Panday getipt als leden nieuw bestuur SML

De Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen krijgt binnenkort een nieuw bestuur. Dagblad Suriname verneemt dat oud-NDP-parlementariër Mohamed Rachied Doekhie gevraagd is om zitting te nemen hierin. Naast de naam van Doekhie worden ook de namen genoemd van rijstmagnaat Imro Manglie en gewezen LVV-minister Geetapersad Gangaram Panday. De namen van de overige twee leden zijn nog niet bekend. De installatie zal naar alle waarschijnlijkheid aanstaande donderdag worden gepleegd door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien. Doekhie om een reactie gevraagd, zegt aan Dagblad Suriname dat er inderdaad in die richting met hem is gesproken. Vooralsnog weet hij echter niet welke beslissing door de overheid is genomen. Doekhie heeft de afgelopen jaren zowel via dit medium als De Nationale Assemblee (DNA) diverse malen kritiek geleverd op het besluit van toenmalige president Desi Bouterse om SML over te laten nemen door Johnny Mahespalsingh van de Westland Sama Group. Minister Sewdien zei in november 2020 dat juristen nu bezig zijn om uit te zoeken of het mogelijk is om SML en al haar bezittingen weer in de boezem van de Staat terug te krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: