Dc Brokopondo: “Geen officieel schrijven kwestie Akiemboto ontvangen tot nu toe”

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo heeft vooralsnog geen officieel schrijven ontvangen in de kwestie van Sergio Akiemboto. Dit geeft de dc desgevraagd te kennen aan Dagblad Suriname. “Ik heb tot nu toe de zaak gevolgd via de media. Geen enkel schrijven heeft het commissariaat bereikt. Het gekozen parlementslid zal zijn reden wel hebben waarom hij z’n ontslag heeft ingediend. Mij is dat nog steeds onduidelijk. Als er een officieel schrijven komt naar het commissariaat, zullen wij de documenten dan onderzoeken en de persoon die volgt de gelegenheid geven. Ik heb begrepen dat hij zijn standpunt probeert terug te draaien. In hoeverre de wet dat toelaat, moeten wij nog zien”, aldus dc Mendelzoon. De burgervader is volgens de wet voorzitter van het hoofdstembureau van het district. Inmiddels is bekend dat de eerste brief van Akiemboto foutief gedateerd is. Er is 5 januari 2020 aangegeven. President Chandrikapersad Santokhi schreef naar parlementsvoorzitter Marinus Bee dat er  geen rechtsgevolgen kunnen worden verbonden aan de brief van Akiemboto waarin hij bedankt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: