Rabin Parmessar: “Het is niet voor het eerst!”

NDP-Fractievoorzitter Rabin Parmessar reageert desgevraagd als volgt tegenover Dagblad Suriname over het geval van Sergio Akiemboto. “Akiemboto heeft duidelijk aangegeven dat hij zijn termijn gaat afmaken in het parlement. Hij heeft de redenen ook aangegeven dat de achterban en het traditioneel gezag een beroep hebben gedaan op hem. Hij is in beraad gegaan met de mensen. De zaken die had aangegeven, heeft hij uitvoerig besproken. Uiteindelijk hij is niet over één nacht ijs gegaan. Hij heeft dan gezegd nee, hij gaat een actieve bijdrage leveren en zijn termijn afmaken. Ten tweede, hij heeft duidelijk aangegeven dat hij in de fractie van de NDP zijn bijdrage gaat leveren. Als fractievoorzitter vind ik dat zonder meer positief. Akiemboto is een gedisciplineerd en kundig persoon, niet alleen op papier. Zijn trackrecord spreekt voor zich. Hij kan een hele goede bijdrage leveren voor land en volk via het parlement. We kijken uit naar hem en in de fractie hebben wij een prettige samenwerking met hem.”

Over het heel gebeuren waar Akiemboto, eerst heeft opgezegd en nu terugkomt, beweert de fractievoorzitter het volgende. “Het is niet voor het eerst. Lid Parmessar had in 2016 bedankt. Toen heeft men een beroep op mij gedaan om een bijdrage te leveren aan de energiewetten. Ja, dus het is niet voor het eerst. De feiten liegen er niet om. Zover ik weet, is het proces van vervanging niet ingezet. Er is niet bewilligd. Dus men moet niet moeilijk doen politiek. Sommige mensen kennen de geschiedenis niet van hun eigen instituten”, aldus Parmessar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: