Politiebericht over aanhouding activist Siebrano Pique 

De 41-jarige, inmiddels bekende activist, Siebrano Pique is zaterdagavond in zijn woning te Para door leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstands Team Paramaribo aangehouden. Zo meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 24 januari.

Pique zou in het jaar 2014 een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden hebben bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de Douanerecherche werd 150 milliliter vloeibare cocaïne in het postpakket aangetroffen.

Zowel het postpakket als de vloeibare cocaïne werden door de Douanerecherche in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Pique ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij heeft, aldus de politie, namen genoemd van overleden personen die volgens hem vermoedelijk achter de postverzending zaten.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij in voorlopige verzekering gesteld.

Onduidelijk is, waarom de man zeven jaar nadat hij een postpakket ter verzending had aangeboden, pas is ‘opgespoord en aangehouden’.

De afgelopen weken kwam hij met regelmaat in het nieuws met door hem georganiseerde publieke protesten tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: