Gewonde verdachte na vlucht uit AZP weer in de boeien geslagen

De 27-jarige arrestant A.C., die onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) was opgenomen, zag afgelopen donderdagavond kans te ontvluchten. Maar, kort na zijn ontsnapping kon hij al door leden van het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP) in de Khatarinastraat, in de omgeving van Plein van 12 mei, weer worden aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname zondagmiddag.

De arrestant lag op de 4e etage geboeid in zijn bed. Op een bepaald moment vroeg de arrestant een dienstdoende agent om naar het toilet te gaan. De agent liep vervolgens naar de andere ruimte om de sleutel van de boeien te halen, die in zijn tas met persoonlijke spullen was.

Bij die gelegenheid hoorde hij de verpleegkundige gillen en ging op haar gegil af. De arrestant had het hazenpad gekozen en rende via de 4e etage de trap af naar de 3e etage en gleed van daaruit via de ijzeren leuning naar de begane grond. De politieman ging hem tevergeefs achterna.

A.C. was met twee andere kompanen op zondag 17 januari op heterdaad betrapt toen zij een inbraak pleegden in een supermarkt aan de Kwattaweg en producten stalen. Bij het zien van agenten van het bureau Kwatta sloegen de drie verdachten op de vlucht met achterlating van de gestolen goederen.

De agenten sommeerden hen tot stoppen, maar het drietal zette hun vlucht voort. Waarschuwingsschoten bracht hen niet tot andere gedachten. Er werd toen gericht geschoten, waarbij A.C. een schotwond opliep. In een ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Zijn twee kompanen zijn nog voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: