“Soms ook in conflict met elkaar”

“Een stand langs de straat opzetten lijkt voor veel mensen de snelste uitweg te zijn om hun spullen te verkopen en wat geld bij te verdienen. Maar uiteindelijk kom je soms ook in conflict met elkaar”, zegt een groenteverkoper. Zij vertelt dat de meeste personen een vaste verkoopplaats langs een straat hebben, maar soms wel ervoor kiezen om op een andere locatie te gaan. “Als iemand je niet kent, hij of zij voor de tijd verschijnt en mee doet met de verkoop, zorgt het ook wel voor een kleine ‘tak taki’. Maar het komt ook wel in nadeel van anderen en ook van mij als er meer dan acht of zelf vijf verkopers in een rij zijn. Als wij verschillende groentesoorten of andere spullen hebben om aan te bieden, dan is het wat anders. Maar als we dezelfde dingen verkopen, moet er zwaar worden geconcurreerd. Om deze dingen te voorkomen, verkoop ik daarom niet op een vaste plek. Zo lang ik zie dat het ergens goed draait, dan hou ik het even vol. Ik stem ook eerst af met andere verkopers alvorens ik een stand opzet. Zo hoort het eindelijk. Als wij allemaal zo een houding vertonen en rekening met elkaar houden, denk ik niet dat er problemen zullen zijn. Wij proberen allemaal en als wij het samen doen, gaat het zeker lukken”, zegt de groenteverkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: