Scholen blijven dicht, omdat kinderen ook dragers van het Covid-virus kunnen zijn’

Tijdens de Covid-persconferentie zaterdagmiddag zei minister Amar Ramadhin onder andere, dat de scholen vooralsnog gesloten blijven, omdat ook kinderen dragers van het Covid-19 virus zijn. ‘Zij kunnen ook het virus overdragen. Wij willen onze kinderen zoveel mogelijk beschermen.’

Over het vaccin zei de minister, dat die gratis is. ‘Maar, personen die bereid zijn om bij te dragen mogen dat uiteraard doen. Iemand die tegen betaling ingeënt wil worden, maar niet onder een kwetsbare groep valt, wordt niet ingeënt. Wij hebben US$ 10 miljoen nodig. Wij werken aan fondsen en willen niet lenen. Zonder geld ben je afhankelijk van besluiten op hoger niveau in de wereld. Veel mensen en het bedrijfsleven willen bijdragen, verzekeringsmaatschappijen, goudmijnbedrijven, UNICEF en andere organisaties en bevriende landen zijn bereid financiële middelen te bieden voor een fonds voor financiering van het vaccin.’

Ramadhin benadrukte ook maar weer eens, dat regeringsleden zoveel als mogelijk de eersten zullen zijn om het vaccin toegediend te krijgen.

‘Ministers vragen me, wanneer mag ik het nemen, en dat geeft mij een heel goed gevoel. De minister van Volksgezondheid zal de eerste persoon zijn om zich te laten inenten. We accepteren alleen vaccins die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn goedgekeurd, daar hebben wij geloof in. Wij moeten niet bang zijn.’ 

Over het vaccinatieplan zei Ramadhin nog, dat daarover een presentatie gaat volgen. ‘Het is nu nog prematuur om alle details bekend te maken.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: