Ruit politiebus kapot geslagen tijdens actie om einde aan feest te maken te Sophia’s Lust

Bij het stopzetten van een feest te Sophia’s Lust is donderdagochtend de ruit van een politiebus kapot geslagen. De 30-jarige M.B. werd tijdens de avondklok door de politie van politiebureau Leiding gesommeerd haar feest stop te zetten. De genodigden weigerden echter de locatie te verlaten, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag.

Via het Command Center werd door de politie van Leiding om assistentie gevraagd, waarna een gemengd team van de politie zich naar Sophia’s Lust begaf.

Door het optreden van het gemengd team, bestaande uit leden van Surveillance Midden, het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP) en de Stootgroep Covid Team, lukte het agenten om de feestgangers van de locatie te verwijderen.

Tijdens deze actie constateerden agenten, dat de linker achterruit van een politiebus aan diggelen was geslagen. Na de surveillance in de nabije omgeving te hebben opgevoerd, werden door het gemengd team de 14-jarige R.V., M.G. (13), S.M. (16) en de 18-jarige R.D. in de kraag gevat.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd het viertal na verhoor heengezonden.

‘De politie doet een dringend beroep op feestgangers en of personen die de lockdown uren overtreden, zich strikt te houden aan de Covid-19 maatregelen. Indien de politie u betrapt op het aanbrengen van vernieling aan een dienstvoertuig, zijn de consequenties voor u. Hierbij zult u worden aangehouden en na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie op verdenking van vernieling in verzekering worden gesteld.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: