Paneldiscussie over ‘burgerparticipatie in anti-corruptie’

Na thema’s als ‘Mensenrechten op de anti-corruptie agenda’ in 2018, vervolgens ‘Corruptiebestrijding: het terughalen van het gestolen bezit’ in 2019 en ‘Financiering van politieke campagnes; Bron van corruptie’ in 2020 vervolgt DA’91 de reeks met ‘Burgerparticipatie in anti-corruptie-inspanningen en mogelijkheden’ op zaterdag 29 januari 2021. Dit zal de vierde discussieavond zijn en Angelic Del Castilho wijst op het belang van deze discussiemogelijkheden.

De hoofdinleider van de avond is de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, die in zal gaan op het enquêterecht voor Suriname. Een conceptwet hiervoor had de politicus reeds tijdens de regeerperiode van de vorige regering ingediend. Aangezien dit is blijven liggen, zal de politicus dit nu tijdens de huidige regering opnieuw van de grond proberen te krijgen, vertelt Del Castilho. De discussieavond zal dit jaar vanwege covid-19 live via Apintie Televisie te volgen zijn. Daar blijft het niet bij, het publiek zal via app en telefonisch in staat zijn om vragen te stellen aan een deskundigenpanel.

RB  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: