Illegale straatventers nog steeds groot probleem

De illegale verkopers in het centrum van de stad, merendeels bestaande uit Haïtianen, lijken nog steeds voor problemen te zorgen. Een burger zegt aan Dagblad Suriname dat zij in deze situatie een speciale plek moeten hebben om hun spullen op een veilige manier te kunnen verkopen. De ruimte aangeboden nabij de Haïtiaanse Markt blijkt niet genoeg te zijn om een ieder tevreden te stellen, omdat er meer mensen zijn die uitkijken naar een standplaats. Hoewel de overheid aan de andere kant ook strenge Covid-19 maatregelen heeft geëist van een ieder, blijkt ook dat deze groep illegalen de maatregelen aan haar laars lapt. De afstand tussen klant er verkoper is klein, terwijl af en toe enkele van hen zonder mond- en neuskap te zien zijn. “De  meeste burgers zijn dan gedwongen een andere weg te kiezen of zelf op het asfaltgedeelte te lopen. Dit moet ook zeer spoedig opgepakt worden”, zegt de burger.

Ook winkeliers en andere ondernemers in de directe omgeving zien deze groep als een last en blijven hopen op een oplossing. “Voor de stoep kan wel, maar niet in de omgeving van de ingang van de winkel. In een discussie met hun gaan lijkt eindeloos. Ik begrijp dat eenieder moeite maakt om op een eerlijke manier te verdienen, maar hoe wij in een beperkte situatie leven, moet het wel anders gedaan worden”, zegt een andere burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: