Eigenaar pension overtreedt avondklok, Vuurwapenwet en Wet Verdovende Middelen

Een gemengd team van de politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari een inval gedaan in een Pension te Paramaribo-Noord. De 36-jarige eigenaar R.E., die de lockdown maatregelen had overtreden, werd aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 23 januari.

Bij een ingesteld onderzoek stuitten agenten in de kantoorruimte van R.E. op jachtpatronen, drugs, verpakkingsmateriaal en een digitale weegschaal. De eigenaar verklaarde, dat hij een frequente drugsgebruiker is.

De goederen werden in beslag genomen, waarna de eigenaar werd overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Na te zijn voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie werden de man en de illegale goederen overgedragen aan rechercheurs van Narcotica Brigade.

Een aantal personen dat in het pension was aangetroffen en de Covid-19 maatregelen niet in acht had genomen, werd overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie. Na vijf uur in de ochtend werden de overtreders van de Covid-maatregelen heengezonden.

Tijdens het onderzoek kwam ook de 31-jarige arbeider A.A. in beeld, die op maandag 18 januari door leden van de Narcotica Brigade werd aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn zowel de eigenaar als de arbeider op verdenking van overtreding van de vuurwapenwet en overtreding Wet Verdovende Middelen in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: