Centrales Afobaka en Staatsolie uitgevallen – EBS werkt aan herstel stroomvoorziening

Door een storing in de Afobakacentrale en de centrale van Staatsolie zit bijna geheel het land zonder stroom.

De stroomvoorziening viel rond vijf uur zaterdagmiddag uit. Tegen zeven uur ‘s avonds was het probleem nog niet verholpen, maar sommige gebieden kregen zoetjesaan wel weer stroom. 

De N.V. Energiebedrijven Suriname (N.V. EBS) heeft bekendgemaakt, dat zaterdagmiddag een storing is opgetreden in het transmissienetwerk met als gevolg, dat de gebieden Paramaribo, Wanica, Saramacca, Para, Commewijne en een gedeelte van Marowijne, verstoken zijn van elektriciteit.

‘Technici van het bedrijf zijn ondertussen reeds gestart om de verschillende gebieden geleidelijk aan weer te voorzien van elektriciteit. De EBS vraagt geduld en begrip van de gemeenschap’, zo laat het bedrijf weten in een bekendmaking.

De oorzaak zou liggen bij het EBS-station te Menckendam, Paramaribo.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: