Ram Sardjoe: “In de afgelopen zes maanden is de wereld opengegaan voor Suriname”

Voormalig vicepresident Ramdien Sardjoe, tevens erevoorzitter van de VHP, geeft tegenover Dagblad Suriname te kennen dat het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk duidelijk tastbare vruchten werpt. Sardjoe stelt dat in de afgelopen zes maanden de wereld is opengegaan voor Suriname. Sardjoe geeft ook aan dat het bijzonder is dat het Crisis- en Herstelplan 2020-2022 een Surinaamse identiteit heeft.

Blijven perfectioneren

“Het is bekend in welke situatie de regering de macht heeft overgenomen. Dat hoef ik niet te herhalen. Maar de activiteiten die de regering heeft opgesteld zijn hoopgevend. Ik heb kennisgenomen van het herstelplan. Ik moet zeggen dat ten eerste dit plan een Surinaamse identiteit heeft. Ten tweede, dat het moet worden gewaardeerd dat de regering de Surinaamse intelligentsia heeft gemobiliseerd om te komen tot dit plan. Daardoor heeft dit plan een Surinaamse identiteit. Ten derde is het zo dat het plan zodanig is opgesteld dat het vertrouwenwekkend is. Belangrijk nog is dat dit plan in concept is gepresenteerd, maar nadrukkelijk is aangegeven dat actoren uit de samenleving altijd nog hun bijdrage kunnen leveren tot het verder perfectioneren van het plan. Zowel maatschappelijke actoren alsook de samenleving in zijn geheel heeft de bevoegdheid en ruimte om zijn of haar bijdrage te leveren, waardoor dit plan de intentie heeft van een Surinaams herstelprogramma. Dat is van bijzonder grote betekenis. Wat mijn bijdrage is geweest bij de bespreking van dit herstelprogramma is dat het proces van perfectionering moet worden opengehouden, want iets is nooit helemaal zuiver. Het is altijd vatbaar voor positieve ideeën en idealen. Weliswaar is dit een plan. De uitvoering hiervan in de afgelopen zes maanden is al hoopgevend.”

Duidelijke vruchten

“Het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk werpt duidelijk tastbare vruchten af.” Sardjoe geeft aan dat de samenleving in al haar proporties moet worden betrokken en gemotiveerd voor dit plan, wil men hebben dat dit plan succesvol wordt. “In de afgelopen zes maanden is het niet alleen intern, dat men de staatshuishouding heeft kunnen draaien, maar ook dat de internationale gemeenschap opengegaan is voor het nieuwe beleid in Suriname. In de moderne tijd, in het digitale tijdperk, kun je niet als eiland in de wereld leven. De wereld is opengegaan, mogelijkheden en deuren zijn opengegaan om te komen tot een beter Suriname. Tot rust, veiligheid, economisch herstel en vooruitgang. Ik heb een aantal aanpassingsprogramma’s meegemaakt, voor zover het realiseren ben ik ervan overtuigd dat met de huidige regering we kunnen gaan richting een betere economie. Een Suriname met wet en recht. Een Suriname waar elke Surinaamse burger weer rustig kan slapen, kan eten en een dak boven zijn hoofd kan hebben”, aldus ex-vicepresident Ramdien Sardjoe.

Voor zijn bewezen diensten aan land en volk werd de voormalige vicepresident gedecoreerd door toenmalig President Ronald Venetiaan met de hoogste onderscheiding van ons land. Ram Sardjoe is drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: