Peuter van 17 maanden verdrinkt in waterput te Kwakoegron

De zeventien maanden oude peuter Nalicho Haabo is dinsdagmiddag in Kwakoegron, Brokopondo, na in een waterput te zijn gevallen overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag.

De politie van het bureau Zanderij kreeg woensdag omstreeks 06.30 uur melding van een bestuursopzichter in het district Brokopondo, dat een peuter van zeventien maanden de dag ervoor in een waterput was gevallen en overleden.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de moeder van Nalicho die bewuste middag omstreeks 13.00 uur een matras in haar woning had gelegd. Daarop plaatste zij Nalicho en haar jongste kind van drie maanden om samen een dutje te doen. Bij die gelegenheid viel zij in slaap, terwijl de voordeur van de woning openstond.

Het vermoeden bestaat dat Nalicho op een bepaald moment wakker werd en via de voordeur naar de achterzijde van het terrein is gelopen, waar hij in de waterput is beland. De waterput was reeds enkele maanden geleden gegraven voor het opzetten van een toilet.

De arts stelde officieel de dood van de peuter vast. Het vermoeden bestaat dat Nalicho door verdrinking is overleden. De politie heeft geen tekenen van een misdrijf geconstateerd.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam van Nalicho afgestaan aan de nabestaanden. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: