Britse coronavirus variant duikt op in Trinidad & Tobago

Het ministerie van Volksgezondheid op Trinidad & Tobago heeft laten weten, dat het land zijn eerste bevestigde geval van de Britse Covid-19 variant heeft geregistreerd. Het gaat om een inwoner die vanuit het Verenigd Koninkrijk was teruggekeerd.

Volgens de bestaande quarantaine protocollen had de persoon een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek uit het Verenigd Koninkrijk was afgenomen.

Bij aankomst op Trinidad en Tobago werd de onderdaan onmiddellijk in quarantaine geplaatst, in een eenpersoonskamer. De patiënt werd vervolgens overgebracht naar een isolatieruimte in de Couva Hospital and Multi-training Facility, nadat het positieve Covid-19-resultaat was bevestigd.

De aanwezigheid van de variant werd ook bevestigd door de Faculteit van Medische Wetenschappen, University of the West Indies, die Covid-19-positieve monsters test die sinds september 2020 zijn verzameld.

De regering van Trinidad en Tobago heeft haar quarantaineprotocollen voor onderdanen uit het Verenigd Koninkrijk bijgesteld van zeven dagen naar veertien dagen in overheidsquarantaine. Dit protocol zal verder worden geïmplementeerd en terugkerende onderdanen uit alle andere risicolanden zullen onderworpen zijn aan zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. 

Gevolgen voor Suriname?

Onduidelijk is of de aanwezigheid van de Britse Covid-variant op Trinidad & Tobago gevolgen gaat hebben voor de Covid-maatregelen in Suriname. Immers, er zijn wekelijks vluchten vanuit Trinidad & Tobago op Guyana en de grens tussen Guyana en Suriname is niet afdoende beveiligd. Het is dan ook niet ondenkbaar, dat een met de Britse variant besmet persoon vanuit Guyana Suriname binnen komt. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie tegenover Dagblad Suriname. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: