Automonteur (35) aangehouden die auto van klant niet repareert, maar sloopt

De 35-jarige automonteur D.T. is zondag 17 januari door de politie van het bureau Flora op een adres in het ressort Kwatta aangehouden. De man heeft de auto van een vrouw gesloopt die zij voor reparatie naar de man had gebracht.

De vrouw heeft op 2 december aangifte van oplichting en diefstal van auto-onderdelen tegen D.T. gedaan. Zij verklaarde aan de politie, dat zij in januari 2019 haar auto voor reparatiewerkzaamheden had gebracht naar de monteur aan de Peprepinweg. Bij het ophalen van haar voertuig, was deze volgens zeggen van D.T. door drukke werkzaamheden nog niet af. De vrouw gaf de monteur die dag een geldbedrag voor de aankoop van de nieuwe onderdelen en brandstof.

Daags daarna vertrok de vrouw naar het buitenland, van waaruit zij met de monteur belde, die haar voorhield dat haar voertuig was gerepareerd. Toen de vrouw in februari 2020 terugkeerde naar Suriname ging zij naar de monteur om haar auto op te halen. Hij werd echter niet aangetroffen en het voertuig nog steeds niet was gerepareerd. Telefonisch contact met hem lukte ook niet. Ze controleerde haar auto en ontdekte dat de accu, de computer box, coils en wiring ontbraken. Ook de voorstootbalk had schade. De vrouw liet hierop haar voertuig naar haar woning aan de Hirasingstraat slepen.

De monteur merkte bij aankomst op zijn werklocatie dat de auto was verdwenen en maakte op 3 juli weer contact met de vrouw. Hij wist haar weer te overhalen en sleepte het voertuig naar de Watrakanoestraat. Ondanks zijn belofte de auto af te maken, was D.T. na enige tijd niet bereikbaar. 

Den vrouw ging op 26 november naar de Watrakanoestraat en trof haar voertuig helemaal gesloopt aan. Van de monteur ontbrak elk spoor. Zij deed op advies van de buurtmanager op 2 december aangifte bij de politie.

De verdachte werd meermalen op verschillende adressen opgespoord, doch niet aangetroffen. Uiteindelijk kon hij toch op een adres in het ressort Kwatta worden aangehouden.

Bij de voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie heeft hij verklaard, dat zijn zwager het strafbaar feit heeft gepleegd. De zwager, die sedert november 2020 ook voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten in verzekering is gesteld, verklaarde bij confrontatie het tegendeel.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is D.T. ingesloten.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: