Uitbetaling verkiezingspersoneel Paramaribo-Noordoost verloopt vlot

Covid-maatregelen worden niet in acht genomen

De uitbetaling van het verkiezingspersoneel van Paramaribo-Noordoost verloopt vlot. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is donderdag gestart met de uitbetaling. Het lag in de bedoeling dat het districtscommissariaat de uitbetalingen zelf zou doen. Echter werd het geld een dag voor de uitbetaling gestolen uit de kluis op het commissariaat Paramaribo-Noordoost.

Minister Bronto Somohardjo benadrukt, dat de mensen niet de dupe mogen worden van de diefstal en dat de regering daarom het geld beschikbaar heeft gesteld. Hij geeft aan, dat hij de uitbetaling van het verkiezingspersoneel wil afronden. Dit heeft hij ook doorgegeven aan de districtscommissarissen. Naar zeggen van de bewindsman heeft het ministerie zijn deel reeds gedaan door de gelden over te maken naar de districtscommissariaten.

De minister is blij, dat het personeel van Paramaribo-Noordoost eindelijk wordt betaald.  Landelijk hebben ruim 17.000 personen gewerkt tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020. De regering heeft SRD 50 miljoen uitgetrokken voor de uitbetaling. Personen die gewerkt hebben in Paramaribo-Noordoost kunnen zich nog vrijdag 22 januari van 08:00 tot 17:00 uur en zaterdag 23 januari van 09:00 tot 17:00 uur melden.

Covid-maatregelen niet in acht genomen

Overigens, uit beelden die op social media zijn gepost, blijkt dat mensen die bij het ministerie kwamen om uitbetaald te worden, zich niet hebben gehouden aan de geldende Covid-maatregelen. Velen bleken nooit van de verplichte 1.5 meter afstand te hebben gehoord.  Mensen uiten hun ongenoegen op social media over de gang van zaken bij de poort van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: