Twee verdachten van demonteren skidder aangehouden

Agenten van het politiebureau Santo Dorp hebben dinsdag de 26 jarige G.A. en R.S. (25) op het Bruynzeel Project aangehouden.

De twee worden ervan verdacht de afgelopen twee weken onderdelen van een skidder (een bosbouwtractor voor het uitslepen van boomstammen in moeilijke terreinomstandigheden) van een Chinees echtpaar te hebben gedemonteerd, waarna zij ermee vandoor zijn gegaan. Dit meldt het Korps Politie Suriname donderdag 21 januari.

De skidder stond geparkeerd op een open terrein bij de kruising van de Mohamed Rashid Pierkhan- en de Somaiweg.

De onderdelen van de skidder werden in een pick-up, waarmee de verdachten zich verplaatsten, aangetroffen en inbeslaggenomen.

In de omgeving waar de skidder werd gesloopt, zijn, aldus de politie, de afgelopen twee weken eveneens onderdelen van een graafmachine van een prominent uit de samenleving en een ondernemer weggenomen. De verdachten van die diefstal zijn op dezelfde wijze te werk gegaan. Het onderzoek zal uitwijzen of G.A. en R.S. ook die diefstal op hun geweten hebben.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten in belang van het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: