Ondanks uitblijven massa is Pique tevreden

De opkomst was niet massaal, niet de verwachte 500 personen kwamen naar het Onafhankelijkheidsplein. Ruim 100 personen trotseerden de zon om gehoor te geven aan de oproep van Siebrano Pique. Hoewel de groep niet het volume had wat de activist verwacht had, merkt Pique op dat hij goed is behandeld door de politie. “De politie heeft mij laten inzien dat zij er niet alleen zijn om de orde te handhaven, maar ook om onze veiligheid te garanderen.” Pique was onder de indruk van de vriendelijke opstelling van de politie. De activist had een harde opstelling verwacht, maar over de getoonde houding van de sterke arm klinkt hij zeer positief. Pique zegt niet te kunnen spreken van een geslaagde actie, maar is wel tevreden met het verloop. “Vanwege de connectie met de aanwezigen. We mochten niet naar het DNA-gebouw en daar hebben we ons aan gehouden, er was geen andere keuze.” De actie was 24 uur daarvoor een heet hangijzer, omdat de actievoerders ondanks het ontbreken van een vergunning en het om zich heen grijpende coronavirus toch de straat op wilden. Pique klinkt dan ook opgelucht dat de soep niet zo heet is gegeten als het werd opgediend. “De mensen waren in een vrees, maar de politie was heel correct.”

DNA-voorzitter

De activist heeft een 9 punten tellende petitie overhandigd aan DNA-voorzitter Marinus Bee. Onder meer wordt aandacht gevraagd voor de koersontwikkeling en de salarisuitbetalingen van ambtenaren. Bee zei onder andere dat tal van corruptiezaken via de juridische weg opgelost moeten worden. Ook de gang naar het IMF zal door het parlement tegen het licht worden gehouden. “Dit parlement is geen verlengstuk van de regering”, merkte Bee op. Hij wees vervolgens op de harde strijd tegen covid-19. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: