Noors Maersk Drilling met twee boorplatforms voor Total aan het werk in Block 58 voor kust Suriname

Het Noorse bedrijf Maersk Drilling heeft contracten gekregen voor de diepwater boorplatforms Maersk Valiant en Mærsk Developer van Total E&P Suriname (Exploration & Production), gevestigd in Den Haag, voor Total’s exploratie- en beoordelingsproject in Block 58 van Suriname. Dat bericht Maersk Drilling in een persbericht.

De Mærsk Developer en Maersk Valiant zullen dat doen voor een geschatte gecombineerde totale duur van 500 dagen. Mærsk Developer zal naar verwachting nog deze maand van start gaan, terwijl Maersk Valiant naar verwachting in maart van start gaat. De totale waarde van de vaste contracten is ongeveer US$ 100 miljoen, inclusief rig-aanpassingen, geïntegreerde diensten en een mobilisatievergoeding voor Maersk Valiant. De contracten bevatten verschillende verlengingsmogelijkheden.

‘We zijn verheugd met deze contracten, die bijdragen aan onze langdurige relatie met Total, met wie we een uitstekende staat van dienst hebben dankzij onze samenwerking bij een aantal diepwater exploratieprojecten. We zijn verheugd om onze aanwezigheid in het opwindende Suriname-Guyana-bekken te vergroten en zullen in staat zijn om gebruik te maken van het feit dat Mærsk Developer al offshore Suriname opereert om snel activiteiten op te starten, inclusief het leveren van een reeks geïntegreerde diensten om de efficiëntie te maximaliseren’, zegt Morten Kelstrup van Maersk Drilling.
De Mærsk Developer (https://www.maerskdrilling.com/what-we-do/rigs/semi-submersibles/maersk-developer – zie foto) is in staat om te werken in waterdiepten tot 10.000 ft. Het werd opgeleverd in 2009 en ligt al voor de Surinaamse kust. De Maersk Valiant (https://www.maerskdrilling.com/what-we-do/rigs/drillships/maersk-valiant) werd geleverd in 2013 en ligt momenteel bij Aruba na het beëindigen van een campagne voor de kust van Mexico in juni 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: